Mutfakta Hayatınızı Kolaylaştıracak Basit Fikirler Nelerdir?

Mutfakta Hayatınızı Kolaylaştıracak Basit Fikirler Nelerdir?

Mutfakta Hayatınızı Kolaylaştıracak Basit Fikirler Nelerdir?

Kadınlar günün hemen hemen 3 ila 4 saatini mutfakta geçirirler. Mutfak evin en önemli noktalarından bir tanesidir. Günün belirli bir kısmı mutfakta geçmesinden dolayı belirli bir düzen oluşturmadığınız takdirde hem zamanınızı gereksiz yere harcayabilir hem de kendinizi normalden daha fazla yorabilirsiniz. Aynı zamanda mutfakta sıklıkla olan mutfak kazalarını en pratik şekilde ortadan kaldırarak zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Mutfakta hayatınızı kolaylaştırmaya yarayan basit fikirler şu şekildedir;

Cam Kırıldığı Zaman Ne Yapılması Gerekir

Mutfakta kırılabilecek birçok eşya mevcuttur. Tabak, bardak, cam tencere kapağı gibi ürünler vardır. Bu ürünler çoğu zaman görünmez kazalardan kaynaklı olarak kırılarak etrafa saçılırlar. Bu gibi durumlarda ilk olarak büyük cam parçaları toplanır. Küçükler ise kalır. Cam eşyanız kırıldığı zaman koli bandı yardımı ile kısa süre içerisinde kırılan eşyaların parçalarını toplayabilirsiniz hem pratik hem de oldukça kolaydır.

Tezgâha Hamur Yapıştıysa Tuz Kullanın

Hamur işlerini çok seviyor ancak tezgâha yapışan hamurlardan şikayet ediyorsanız bu pratik bilgi ile hamurun yapışmasına veda edebilirsiniz. Tezgâhınızın üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek 2 dakika bekletin ardından bez ile silin. Tezgâh üzerinde hamurdan eser kalmayacaktır.

Soğanın Göz Yakmasına Elveda Deyin!

Soğan yemek yaparken gözlerin yanmasına sebep olur. Bu nedenle de gözleriniz hem acır hem de yaşarır. Soğanın bu denli probleminden dolayı yemek yapmak istemeyen birçok insan vardır. Soğanı doğramadan önce 15 20 dakika buzlukta bekletin. Daha sonra soğanları çıkarın. Bu işlem hem göz yanmasını ortadan kaldıracak hem de soğanın kabukları daha kolay soyulacaktır.

Kahvenizin Tazeliğini Koruyun

Türk kahvesi çoğu insan için vazgeçilmez bir içecektir. Ancak kahvenizin aldığınız ilk gün ki gibi tazeliğini korumasını istiyorsanız kahve kavanozunuzun içerisine bir adet kesme şeker atabilirsiniz. Bu işlem ile kahvenizin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Tencerelerin Taşmasına Son Verin

Et suyu, süt, reçel, çorba ve makarna gibi birçok yemek tencereden taşabilir. Yemek yaparken sürekli olarak başında beklemek isteyen insanlar için harika ve pratik bir öneri olan tahta kaşığı deneyebilirsiniz. Tencerenin üzerine boydan boya koyacağınız tahta kaşık ile tencerenin içerisinde yer alan yemeğinizin taşmasını engelleyebilirsiniz.

Yemeklerin İçerisine Kaçan Yumurta Kabuğunu Dert Etmeyin

Yemek yaparken gözden kaçan yumurta kabuklarını yemek içerisinden almak için parmak ucunuzu ıslatmanız yeterlidir. Parmak ucunuzu ıslatarak kabuğu kolaylıkla alabilirsiniz.

Peynir Keserken Bıçağı Islatın

Sert ve yumuşak peynirler kesilirken kullandığınız bıçak peynir olur. Bu gibi durumlarda bıçağınızın peynir olmasını istemiyorsanız bıçağınızı ıslatabilirsiniz.

Yemeğin Tuzlu Olmasına Çözüm Var

Yemeğinize çok fazla tuz attınız ancak ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu pratik bilgi ile yemeğinizin fazla tuzunu alabilirsiniz. Yemeği ısıttığınız esnada küp küp doğradığınız bir adet patatesi yemeğin içerisine ekleyerek yemeğinizin fazla tuzunu alabilirsiniz. Patates, yemek içerisinde olan fazla tuzu emer. Dilerseniz daha sonrasında patatesi çıkarabilirsiniz.

Limondan Daha Fazla Suyun Çıkması İçin Bunu Deneyin

Limon, sıklıkla kullanılan ve C vitamini açısından da mutlaka tüketilmesi gerekir. Salatalarda yoğun olarak kullanılan limondan daha fazla su çıkmasını istiyorsanız limonu kesmeden önce sıcak suda 2 ila 3 dakika bekletebilirsiniz. Bunun dışında ise limonu sıkmadan önce eliniz ile bastırarak yuvarlayabilirsiniz. Böylelikle daha fazla suyun çıktığını görebilirsiniz.

Bakliyatlar Artık Böceklenmeyecek

Bakliyatlarının böceklenmesinden sıkılan insanlar için harika bir öneri olan defneyaprağını kullanabilirsiniz. Defneyaprağını mutfak dolabınızın içerisine koyun, bakliyatlar ürünlerinizin içerine tuz ekleyerek karıştırın ve böceklenmeye son verin.

 

 

1 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir