Hamilelik dönemi boyunca anne adaylarında fiziksel, nörolojik ve psikolojik değişimler meydana gelebiliyor. Hamilelerde en sık karşılaşılan sorun ise hafıza problemleri oluyor. Hafızanın hamilelerde bozulması anne adaylarının birtakım önlemleri almasını gerektirebiliyor. Unutkanlık sorunlarınız ileri seviyelere ulaştı ise bellek bozukluğu rahatsızlıklarının muayenesi yapılması gerekebilir.
Anne adaylarının yaşadığı hamilelik sorunları arasında en önemlisi olan hafıza bozukluğunun sebepleri arasında steroid yapıya sahip olan seks hormonları olan östrojen ve progesteron dengelerinin değişmesi gösteriliyor. Hamilelikte hafızayı etkileyen farklı bir sebep yok ise bu durumun sebebi uyku bozukluğu da olabilir. Hamileliğin ilk ve son 3 aylık dönemlerinde uyku problemleri ortaya çıkabilir. Bu durum ise hamile kişilerin hafıza bozulmaları yaşamasına sebep olabilir.
Bulantı ve Kusma Ne Zaman Tehlikeli Olur?
İlk 3 aylık dönemde yaşanan hamilelik sorunları arasında bulantı ve kusma gibi sorunlar da yer alıyor. Bulantı ve kusmanın sürekli tekrar etmesi anne adaylarının psikolojik olarak gergin ve depresif bir hale girmesine sebep olabiliyor. Ayrıca bebeğin son 3 aylık döneminde doğum ve bebeğin gelecek olması ile birlikte ortaya çıkacak olan sorumluluklar da depresyonu meydana getirebiliyor.
Bu tür durumlarda öncelikle bulantı ve kusmaların normal olduğunun bilinmesi gerekiyor. Fakat bulantı ve kusma sorunlarını günde 2 veya 3 seferden fazla yaşıyorsanız beslenmeniz de olumsuz etkileneceği için bir doktora gitmeniz sizler için yararlı olacaktır.