Hamilelikte Fazla Kilo Almamak İçin Diyet Önerileri

Hamilelikte Fazla Kilo Almamak İçin Diyet Önerileri

Hamilelikte Fazla Kilo Almamak İçin Diyet Önerileri

Hamilelikte Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Almak

Hamilelik ve kilo alma eşit olarak görülür. Ancak, sağlıklı bir hamilelik ve bebek gelişimi için aşırı kilo almamanız gerekir.

Geburtshilfe Frauenheilkunde’de yayınlanan 2015 çalışmasına göre, hamilelik öncesinde fazla kilolu olmak veya gebelik sırasında aşırı kilo almak, preeklampsi ve gebelikle ilgili diğer komplikasyonları artırmak için preeklampsi ve sezaryen gereksinimi gibi gestasyonel diyabet riskini artırmaktadır.

Gebelik sırasında kazanmanız gereken ağırlık, gebelik öncesi kilo ve vücut kütle indeksi gibi çeşitli faktörlere dayanmaktadır. Sizin sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı da önemli bir rol oynamaktadır.

2008 yılında yayınlanan ve Kadın Sağlığı ve Jinekoloji ile ilgili yorumlar’da yayınlanan bir araştırma, anne obezitesinin kadını etkilemesinin yanı sıra, çocuğun sağlığını da etkiliyor olduğunu bildiriyor.

BMJ’de yayınlanan 2014 tarihli bir araştırmaya göre ise, aşırı kilolu veya obez olan bir anne aynı zamanda, tam süreli doğumlarda ölüm riskinde artışa ve preterm doğum prevelansında artışa bağlı olarak, bebek ölümlerinde artış riskiyle ilişkili olduğu görülüyor.

Bu çalışmalara bakıldığında, gebelik sırasında fazla kilo almaktan kaçınılması gerekir.

Hamilelikte sağlıklı bir şekilde kilo almak için bazı öneriler, yazımızın devamını okuyun…

Planlı hamilelikten önce kilo verme

Hamile kalmadan önce sağlıklı bir ağırlıkta olmanızı sağlamak için adım atın. Bu, gebelik boyunca sağlıklı bir kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Hamile olan obez kadınlar , gestasyonel diyabet , hipertansiyon, preeklampsi, düşük ve ultrason testi güçlüğü açısından daha yüksek risk altındadır.

Obezite, aynı zamanda büyük bir bebeğe sahip olmak anlamına gelen makrozomiye de neden olabilir.

Doktor ve Beslenme Uzmanına Danışın

Hamilelikte en kısa sürede bir beslenme uzmanının yanı sıra bir doktora görünmenin vakti geldi. Doktorunuz tıbbi geçmişinizi biliyor ve kaybetmek veya kazanmak için ne kadar kilo vermeniz gerektiğini önerebilir.

Doktorunuz, sizi hamilelik sırasında sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak mantıklı bir diyet planı planlar aynı zaman da kayıtlı bir beslenme uzmanına da danışabilirsiniz.

Beslenme uzmanı, yemeniz gereken yiyeceklerin yanısıra siz ve bebeğiniz için güvenli egzersizler önerir.

Bir beslenme uzmanını ziyaret etmeden önce, ne yediğiniz ve içtiğiniz ve ne tür egzersiz yaptığınızla ilgili tüm ayrıntıları yazın. Bu herhangi bir beslenme uzmanı için çok büyük bir yardım olacaktır.

Işık Egzersizlerini Yapın

Hamilelikte sağlıklı bir şekilde kilo almak için bir diğer öneri ise, hamilelik sırasında egzersiz yapmanızdır. Orta derecede egzersiz fazla kaloriyi yakmanıza ve kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.

Yürüyüş veya yüzme genellikle hamile kadınlar için güvenli egzersiz biçimleridir. Haftada üç gün yürüyüş veya yüzme gibi 30 dakika hafif egzersiz yapmaya çalışın.

Düzenli egzersiz yapmak ve vücudunuzu sağlıklı tutmak, hamileliğinizin sonuna geldiğinizde daha az ağrınızın olmasını sağlayacaktır.

Avustralya Günlük Sağlığın Dergisi’nde yayınlanan 2013 tarihli bir çalışmada, hamile kadınları gebelik öncesi yürüme seviyesine devam etmeye teşvik eden raporlar, fiziksel aktiviteye katılımı artırmak için nispeten basit bir strateji olabilir.

Egzersiz yaparken motive olmak için, başka hamile arkadaşınız ya da eşiniz ile yürüyüşünüze ortak edebilirsiniz.

İki Kişilik Yemek Yemeyin

Vücudunuzun büyümekte olan bebeğinizi beslemek için günde bir çok fazla kaloriye ihtiyacınız yoktur. Üçüncü trimesterdeyken ikinci trimesterde günde 340 ekstra kalori, günde 450 ek kalori almanız yeterlidir.

Hamile bir kadın, iki bardak süt (yaklaşık 100 kalorilik) içmek ve tahıllardan (yaklaşık 100 kalorilik) yiyerek fazladan kalori gereksinimini yerine getirebilir.

Ayrıca , büyük bir besin öğütü veren gıdaları seçmeniz ve fıstık, kuru üzüm, peynir ve krakerler, kurutulmuş meyve ve yoğurt gibi kendinizi tatmin etmenize yardımcı olmalısınız.

Ayrıca, yağsız protein, meyve ve sebzelerde, küçük porsiyon olarak, sık öğün olarak odaklanın. Her üç saatte bir sağlıklı bir atıştırma yapabilirsiniz.

Tüm bu uyarıları dikkate almanız, hamilelikte sağlıklı bir şekilde kilo almak için yeterli olacaktır

1 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir