Hamilelikte diyabet (şeker hastalığı) semptomları gösteren hastalar için doktorların yapmaya çalıştıkları şey açlık kan şekerini 90 mg/dl nin, yemekten 2 saat sonraki tokluk şekerini ise 120 mg/dl nin altına düşürmektir.
Bu nedenle kişiye özel bir beslenme programı hazırlanır. Ayrıca kan şekeri bir hafta takip edilir. Eğer bu süreçte beklenin dışında bir şeker olayı olursa hemen insülin tedavisine başlanır.
Annenin bir şeker ölçüm ilacı alması mecburidir. Anne kan şekerini yemeklerden önce, yemeklerden iki saat sonra ve yatarken olmak üzere 7 kez ölçmelidir. Doktorlar farklı ölçüm sıklıkları verebilirler ancak genel sıklık haftada en az iki gündür.
Bu bebeğin sağlıklı gelişmesi için çok önemli bir ölçümdür.
İnsülinin zararlı ve alışkanlık yapan bir ürün olduğuna dair yanlış bir inanış vardır. Bu nedenle insülin tedavisine ihtiyaç duyan annelerde çoğunlukla bu ilacı kullanmama eğilimi görülür. İnsülinin bu güne kadar bağımlılık yaptığına dair bir örnek görülmemiştir. Aksine şeker hastası bir anne için insülin tedavisi bir mucizedir. Doğumdan sonra genellikle insülin kendiliğinden düzelir.